Ons verhaal

Over Novalinn

Bij Novalinn helpen wij u bij het kiezen van comfortabele, mooie lingerie en/of een passende borstprothese. Omdat wij verschillende merken hebben, kunt u kiezen uit een breed assortiment van borstprothesen en protheselingerie. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor verschillende soorten badkleding, hemdjes en nachtmode.

Novalinn is voor ons een wens die werkelijkheid wordt.

We vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij Novalinn. Om u een gevoel van geborgenheid te geven, hebben we een warme, vertrouwde sfeer gecreëerd. Daar kunt u, samen met ons in alle rust passen, proberen en kiezen. Ons doel is om u te helpen bij het kiezen van de juiste borstprothese en/of protheselingerie. Dat doen we door met onze kennis en expertise advies te geven over welke mogelijkheden er voor u zijn.
Bente en Petra de Ridder zijn beide gediplomeerd als Mammacare Adviseur. Als u een passende borstprothese en/of comfortabele, mooie protheselingerie met vertrouwen kunt dragen, zijn wij tevreden. 


Bij Novalinn werken Bente en Petra de Ridder. We stellen ons graag even aan u voor.

Bente de Ridder is van origine doktersassistente. Maar haar hart lag bij de oncologische zorg en ondersteuning van mensen met kanker. Het was eigenlijk al kort na haar afstuderen duidelijk, ze wilde zich verder specialiseren in een ondersteunende rol bij kanker - en dan met name in borstkanker. Ze opende haar eigen gespecialiseerde lingeriewinkel in Dordrecht, waar zorg en ondersteuning samenkomen met kennis over borstkanker, borstprotheses en lingerie. 
Bente: “Op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met kanker. Mijn moeder kreeg borstkanker toen ik 13 jaar oud was. Ik heb haar ziekte en behandelingen als jong meisje erg bewust meegemaakt. Toen zij een aantal jaar geleden voor de tweede keer ziek werd, ontdekte ik dat ik heel erg graag mijn eigen bijdrage wilde leveren aan de zorg voor mensen met kanker. Iets negatiefs omzetten in iets positiefs. Ik besloot samen met mijn moeder een borstprothese en lingerie speciaalzaak op te zetten; Novalinn. Met onze combinatie van kennis en ervaring, bieden we persoonlijke zorg. Dat ik dit nu samen met haar kan doen, is een wens die werkelijkheid is geworden.

Petra de Ridder heeft vroeger altijd met kinderen gewerkt, eerst in de kraamzorg en later als pedagogisch medewerker. Toen zij in 2013 voor de eerste keer de diagnose borstkanker kreeg, volgde een langdurig traject van behandelingen en herstel. Tijdens de tweede behandelperiode in 2018 werd de wereld van borstprotheses en protheselingerie voor haar bekend terrein. Petra: “Het starten van de cursus Mammacare Adviseur vond ik eerlijk gezegd best spannend. Ik had al behoorlijk wat ervaring, maar dan vanuit een ander perspectief. Tijdens de opleiding werd ik steeds enthousiaster over welke mogelijkheden er allemaal zijn om vrouwen te helpen. Omdat ik weet wat zij meemaken, begrijp ik wat iemand nodig heeft. Vijf jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik deze stappen zou kunnen en durven maken. Ik vind het zo mooi dat ik dit samen met mijn dochter kan doen!”

Ons bedrijf

De Oude School

Novalinn is gevestigd in een prachtig gerenoveerd pand in Dordrecht aan de Dubbelsteynlaan West 74, genaamd “De Oude School”. In ditzelfde pand vindt u meerdere disciplines op het gebied van gezondheidszorg en welzijn.

Dat Novalinn in een pand gevestigd is gericht op de gezondheidszorg en welzijn, maakt het plaatje compleet. Wij hebben allemaal een gezamenlijke missie; Zorgdragen met aandacht voor de situatie en hart voor de mensen.